nieuws

Enschedese sheltersuits klein lichtpuntje voor vluchtelingen op Lesbos

Genoeg is het niet, maar het is een klein lichtpuntje voor de vluchtelingen op Lesbos. Deze kerst werden er vijfhonderd sheltersuits uitgereikt en als het aan Bas Timmer uit Enschede ligt, worden er deze winter nog eens duizend speciale jassen met slaapzak uitgereikt op het Griekse eiland.
"Ze reageerden ontzettend blij en ze waren heel erg open", vertelt Timmer. "Ze namen ons allemaal mee naar geïmproviseerde tentjes."
Dat de pakken zeer welkom zijn, zag de Enschedeër direct. "Je hart breekt compleet. Het is ontzettend schrijnend om te zien. De mensen zitten opgesloten op een een eiland in een tentenkamp, tussen de olijfbomen. Ze kunnen daar niet douchen en zijn dus ook vies en nat van de regen. We hebben en zwangere vrouw in ons appartement laten douchen, omdat ze al drie maanden niet had gedoucht."
Funding
Nu de eerste vijfhonderd pakken zijn uitgedeeld, gaat Timmer bezig met geld generen voor de overige duizend.
"Ons doel is om vijftienhonderd sheltersuits uit te delen. De mensen die buiten tussen de olijfbomen slapen, zijn zo goed als voorzien. Er is ook nog een kamp met honderdvijftig voogdloze kinderen en alleenstaande vrouwen die wij een sheltersuit willen schenken."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.