Poppodia doen het slecht in Enschede, in Hengelo en Zwolle gaat het goed

Overijsselaars zijn te spreken over het culturele aanbod, maar ondanks een hoog percentage Overijsselaars dat gebruik maakt van het cultureel aanbod, is er sprake van wisselend succes onder poppodia in Overijssel.

Volgens cijfers van de provincie Overijssel maakt 83 procent van de Overijsselaars gebruik van cultureel aanbod, dat is vier procent hoger dan het landelijk gemiddelde. In West-Overijssel hebben festivals en evenementen meer bezoekers dan in Twente.

Atak in Enschede sluit net als een aantal andere kleine podia de deuren vanwege hevige concurrentie. Daarom is er besloten een bovenstedelijk poppodium te maken.

"Metropool en Atak zitten heel dicht bij elkaar en op veel vlakken komen ze overeen" , zegt Frank Satink, programmeur bij Metropool."Het moet niet zo zijn dat je om die reden veel last van elkaar krijgt."

Vanwege de hevige concurrentiestrijd sluiten veel podia hun deuren, maar om toch te kunnen concurreren met de rest van Overijssel komt er een nieuw bovenstedelijk poppodium dat 600.000 Twentenaren tevreden moet houden.

Overijssel kent 46 podiumaccommodaties, waarvan de meeste zich bevinden in Zwolle, Hengelo en Enschede.

Deel dit artikel: