nieuws

Onderzoek naar trein in Oldenzaal levert niets op, situatie veilig

Het onderzoek naar de internationale trein die vanochtend werd stilgezet op station Oldenzaal, heeft niets opgeleverd. De trein gaat rond kwart voor drie weer rijden.
De politie kreeg rond kwart over elf een op het NS-station in Amsterdam gevonden brief. Uit de brief kon worden afgeleid dat er mogelijk sprake was van een gevaarlijke situatie in de internationale trein die vanuit Amsterdam onderweg was naar Duitsland.
De politie nam het zekere voor het onzekere en is direct met een onderzoek begonnen.  "Vooral in deze tijd nemen wij dit soort meldingen heel serieus en willen we natuurlijk dat het veiligheidsgevoel het hoogst is. Daar nemen we alle maatregelen voor", laat politiewoordvoerder Chantal Westerhoff weten.
Direct na de melding werd de omgeving van het station afgezet. De appartementen rondom het station hoeven voorlopig nog niet te worden ontruimd.

Registratie

De 85 passagiers van de trein werden opgevangen in het ziekenhuis, waar ze werden geregistreerd. Volgens politiewoordvoerder Westerhoff is dat een standaard procedure. "We hebben hun namen genoteerd, zodat we precies weten wie er in de trein zat.
De exacte aanleiding wordt momenteel onderzocht. De politie is inmiddels een rechercheonderzoek gestart. De politie begrijpt dat er veel vragen zijn over de aanleiding. Die vragen heeft de politie ook en vormen een belangrijk onderdeel van het rechercheonderzoek.
Wanneer de passagiers hun reis kunnen vervolgen, is nog niet bekend. "Er wordt gekeken of de trein hier moet blijven of verder moet gaan."
Passagiers die niet zijn opgehaald, wachten tot ze met de bus weg kunnen. Omdat er nog gewacht wordt op bagage, staan de bussen voorlopig nog stil. "Mensen snappen het wel, ze accepteren het", zegt Westerhoff.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.