nieuws

Ruim dertig vuurwerkslachtoffers en veel alcoholvergiftigingen tijdens Oud en Nieuw in Overijssel

In Overijssel zijn rond de jaarwisseling ruim dertig vuurwerkslachtoffers gevallen. Opvallend is het aantal mensen dat met een alcoholvergiftiging op de spoedeisende hulp terechtkwam. Toch spreken de meeste woordvoerders over een relatief rustige nacht.
In het Medisch Spectrum Twente zijn zeven mensen behandeld na een vuurwerkongeluk. Vier van hen zijn doorgestuurd naar het brandwondencentrum in Groningen. Een van die vier is minderjarig. 
Een persoon is gewond geraakt bij een verkeersongeluk, waarbij alcohol in het spel was. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. 

ZGT

Ziekenhuisgroep Twente moest twaalf vuurwerkslachtoffers behandelen. Daarbij ook de slachtoffers van het ongeluk in Harbrinkhoek, waarbij zes personen, onder wie vier jongeren, gewond zijn geraakt.
Twee van de slachtoffers zijn naar een ziekenhuis in Groningen gebracht vanwege ernstig letsel in het gezicht. Bij één persoon moest een vinger worden geamputeerd na een ongeluk met vuurwerk. Vier mensen kwamen op de eerste hulp terecht vanwege alcoholvergiftiging. 

Isala Ziekenhuis Zwolle

Op de eerste hulp in Zwolle zijn vannacht zeven vuurwerkslachtoffers behandeld. Opvallend is dat elf mensen met een alcoholvergiftiging werden binnengebracht. Eén van hen was nog geen 15 jaar oud. 

Deventer Ziekenhuis

In het Deventer Ziekenhuis moest een 41-jarige man uit Nieuw Heeten geopereerd worden, nadat hij bij een vuurwerkongeluk ernstig gewond was geraakt aan zijn oog. Het oog kon niet gered worden. Verder moesten twee andere mensen aan brandwonden worden behandeld.

Röpcke Zweers Hardenberg

In het Röpcke Zweers ziekenhuis in Hardenberg was het volgens de woordvoerder rustiger dan de afgelopen jaren. Zeven mensen zijn op de huisartsenpost behandel voor verwondingen door vuurwerk. Een van hen is met gezichtsletsel naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle gebracht. Twee mensen zijn met alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.