Zwolse opgelicht met kaartjes voor Oud&Nieuw-feest

"Ik kwam terug van uitgaan en dacht 'ik maak nog snel even het geld over, dan is dat ook geregeld'. Toen ik het geld had overgemaakt, werd ik geblokt en kon ik haar niet meer bereiken." Het is het verhaal van Alison Verheijen uit Zwolle. De 28-jarige wilde vier kaartjes kopen voor het uitverkochte NYE Grand Ball in Zwolle, maar ze werd opgelicht.

"Ik had een berichtje op Facebook gezet, dat ik nog vier kaarten zocht", begint Alison haar verhaal.

"Toen kreeg ik een berichtje van een meisje, dat ze wel kaartjes te koop had voor 41 euro per stuk. Dus ik heb haar een privébericht gestuurd en we hebben onderling contact gehad. Ik heb toen geld naar haar overgemaakt en daarna werd ik geblokt en kon ik haar niet meer bereiken."


Alison maakte het geld over naar ene Anne Marie uit Groningen. "Maar ik heb geen idee of zij dat ook echt is. Ik heb zelf informatie achterhaald en heb het geld getraceerd naar een rekening in België. Ik heb de bank nog gebeld, maar die kon niets meer voor mij doen. Morgen ga ik aangifte doen bij de politie."

Karma

Een dag na de oplichting is Alison er al behoorlijk nuchter onder. "Ik baal er wel van, maar ik geloof wel in karma. Als het zo moet zijn, moet het zo zijn. Ik laat het feest er niet door verpesten. Ik geloof dat het altijd wel weer goed komt. Als ze het geld zo hard nodig heeft, moet ze het maar houden."

Meer over dit onderwerp:
oplichting Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: