Recordopbrengst voor Glazen Café Gramsbergen: 'Het was een wens van mijn moeder'

Het Glazen Café in Gramsbergen heeft 52.661,33 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar onderzoek tegen de spierziekte ALS. "We hebben het geld vier keer geteld, we konden het niet geloven", vertelt initiatiefnemer Harry Huisjes.

Van Tweede Kerstdag tot en met 30 december lieten drie deejays zich opsluiten in het Glazen Café. De deejays maakten non-stop radio. 

Maar de vijfde editie van het Glazen Café was niet anders dan voorgaande jaren. Juist daarom kan Huisjes de opbrengst nog steeds niet echt bevatten. "Van zo'n opbrengst kun je alleen maar dromen."

Onderzoek ALS

De gehele opbrengst gaat al zeven jaar naar de zoektocht om een medicijn tegen ALS te vinden. En dat heeft een persoonlijke reden. "Mijn moeder is in 2008 aan ALS overleden. Het was haar wens dat er een medicijn zou komen om dat ziekte dragelijker te maken", legt de initiatiefnemer uit.

Volgend jaar

Ook volgend jaar zal er weer een Glazen Café in Gramsbergen zijn. "We gaan net zo lang door totdat er een medicijn tegen ALS is gevonden", besluit de vastberaden Huisjes.

Meer over dit onderwerp:
Gramsbergen Glazen Cafe ALS Nieuws
Deel dit artikel: