Gelderse recreatiestichting: windmolens bij Marle 'geen goed plan'

De bouw van windmolens op de grens van Marle en Wapenveld is geen goed plan. Dat vindt de Stichting Recreatie Wapenveld. Ze vragen in een brief aan de gemeente Olst- Wijhe met klem om het gebied met rust te laten.

"De afgelopen decennia hebben de inwoners diverse keren te maken gehad met emotioneel beladen onderwerpen als de MKZ-crisis en de aanleg van de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld", schrijft de stichting. "Recent is daar het vraagstuk van de aanvliegroutes Lelystad bijgekomen en nu presenteert u ook nog eens plan voor de bouw van 4, 5 of 6 windturbines."


Marle en het aangrenzende Wapenveldse en Vorchter Broek maken deel uit van de IJsselvallei. "In de Omgevingsvisie Gelderland geldt voor een zeer groot deel van het gebied 'windenergie uitgesloten vanwege provinciaal beleid'. Dit onder andere doordat grote delen zijn aangewezen als weidevogelgebied en foerageergebied voor ganzen", schrijft Recreatie Wapenveld.


Klap voor toerisme
De Stichting Recreatie Wapenveld vreest dat met de bouw van windturbines het toerisme in het gebied een klap krijgt, juist nu het zo goed gaat met het aantal mensen dat het gebied bezoekt.

"De afgelopen zomer was er een sterke toename van het aantal recreatieve fietsers aan beide zijden van de IJssel. Het Kozakkenveer boekte met 28.086 overzettingen een fors nieuw record. Wij vrezen dat u met de bouw van windturbines deze ontwikkeling drastisch gaat ondermijnen. Wij roepen u dan ook met klem op u te houden aan het beleid van de provincie Overijssel dat voorziet in windturbines elders op haar grondgebied.?"

Meer over dit onderwerp:
windmolens Olst-Wijhe marle Nieuws
Deel dit artikel: