nieuws

Schatvisser vist gestolen kluisje met trouwboekje van Zwolse weduwe boven water

Schatjager Jachin Letwory uit Zwolle keek vreemd op toen hij een klein kluisje uit het water viste. Het was de eerste keer dat hij viste met een magneet en hij had direct beet. Er zaten persoonlijke papieren in het kistje.
"Ik dacht toen ik het kistje bovenhaalde niet direct aan een schat, je kon zien dat het opengebroken was. Maar de papieren, ik zag wel dat er persoonlijke dingen tussen zaten. Ik heb het thuis gedroogd en ging op internet op zoek naar de eigenaar."

Schatjagen

Jachin is naast gitaardocent bezig met het opzetten van Schatjagen in Zwolle. Toen hij 'veldwerk' deed voor zijn hobby kwam hij het kistje tegen dat van mevrouw Burgers uit Zwolle bleek te zijn. Bij een inbraak in maart is het kistje meegenomen.
"De dieven dachten waarschijnlijk dat er waardevolle spullen inzaten, dat zat er ook in, maar vooral voor mij persoonlijk. Mijn man is tien jaar geleden overleden en ons trouwboekje zat er in, wat persoonlijke documenten van zijn afscheid en ook wat papieren van onze kinderen." Hanny Burgers had nooit gedacht dat ze nog iets terug zou zien van de spullen die bij een laffe inbraak uit haar huis zijn ontvreemd.

Overweldigend

Jachin en Hanny zaten vanochtend samen gebogen over de gehavende documenten, want maandenlang in modderig water liggen doet papier geen goed. Toch was er nog best wel wat leesbaar. "Het is geweldig dat ik dit weer terug heb, zo bijzonder, ik word er helemaal emotioneel van."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.