Burgemeester Henk Jan Meijer: kom uit de bubbel in veilig Zwolle

Kom uit je bubbel in de veilige stad Zwolle. Dat is de boodschap van burgemeester Henk Jan Meijer van provinciehoofdstad Zwolle in zijn nieuwjaarstoespraak die hij vanavond heeft voorgedragen.Â

De burgemeester haalt in zijn toespraak het voorbeeld aan van een jongere die vwo doet, vrienden heeft die dezelfde opleiding hebben, en dan later een fijn huis heeft en geen zware zorgen. "En als je niet oplet, ga je eigenlijk nauwelijks om met andere mensen. Je zit in je eigen bubbel", aldus Meijer. 

Uit de bubbel

De burgemeester wil niet dat zijn inwoners elkaar daar om veroordelen. Omdat die bubbel best fijn is. Als je maar niet langs elkaar leeft en ook een keer uit die bubbel stapt, aldus de burgemeester. " Ik moet er niet aan denken dat we één grote grijze mix worden. Onze diversiteit geeft kleur aan de stad."

Minder inbraken

Erg tevreden is de burgemeester over het aantal inbraken afgelopen kerstdagen in Zwolle. Dat waren er een stuk minder dan in 2016. De burgemeester roemt het Donkere Dagen Offensief van de politie. "Preventie helpt! Het aantal inbraken met Kerst is echt gekelderd ten opzichte van 2016."

"En over het jaar als geheel is het aantal inbraken zeker tweederde lager. Wat ik aflees aan de cijfers, is dat het hier gelukkig alsmaar veiliger wordt. Bijna elke vorm van criminaliteit in Zwolle neemt af."

Uiteraard refereert de burgemeester in zijn toespraak ook aan de komende verkiezingen. Hij hoopt dat ook veel jongeren in maart de stembus zullen opzoeken. 

"De verkiezingen krijgen bij hen speciale aandacht. Het plan is om in Het Vliegende Paard een stembureau te maken dat om middernacht al opengaat. Ik adviseer wel om nuchter je stem uit te brengen."

Deel dit artikel: