nieuws

Thomas Krol stapt naar rechter als Hein Otterspeer daadwerkelijk naar Olympische Spelen mag

Thomas Krol
Thomas Krol © Pro Shots
Thomas Krol uit Colmschate liet eerder deze week al weten de beslissing om Hein Otterspeer als reserve voor de Olympische Spelen aan te wijzen aan te gaan vechten, maar laat vanmiddag aan RTV Oost weten dat pas te doen als laatstgenoemde daadwerkelijk naar Pyeongchang mag.
Krol werd derde op de 1000 meter tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. Kai Verbij deed door een blessure niet mee aan die afstand, maar werd door de KNSB aangewezen op basis van zijn prestaties van de laatste tijd. De bond ziet hem als een medaillekandidaat. Daarmee kon Krol ook wel leven, maar Otterspeer is aangewezen als vervanger, mocht Verbij tijdens de Spelen nog niet hersteld zijn.

Rechtszaak

Dat stoot Krol tegen het zere been. Na overleg met de ploeg is besloten dat er een rechtszaak wordt aangespannen als het zover komt dat Otterspeer daadwerkelijk in actie mag komen in Zuid-Korea. Krol laat weten de zaak nu om twee redenen te laten rusten. Ten eerste omdat hij verwacht dat Verbij op tijd fit is en ten tweede om zich volledig te kunnen concentreren op de wedstrijden die voor de deur staan, te beginnen met de EK afstanden van komend weekend.
De deadline voor het inleveren van de definitieve schaatsploeg voor de Spelen ligt in het eerste weekend van februari. De Spelen beginnen op vrijdag 9 februari.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.