Inbreker aan de haal met collectebus KWF Kankerbestrijding

Hij baalt ervan dat er is ingebroken in zijn café Harwig in Den Ham. Maar waar uitbater Martin Beusichem zich vooral kwaad over maakt, is dat de dader er afgelopen nacht vandoor is gegaan met de collectebus voor de KWF Kankerbestrijding. “Dit is zó laag aan de grond.”

Het bus zat met een ketting verankerd aan het kassasysteem. “Maar de dader heeft grof geweld gebruikt. En behalve het geld voor de kankerstichting ging hij ook aan de haal met de fooienpot van ons personeel en twee kassalades met wisselgeld. Daarbij richtte hij ook nog eens behoorlijk wat schade aan.”


Hondsbrutaal
Bij de inbraak ging de dader hondsbrutaal te werk: “Hij is met een valse sleutel via de voordeur. Sterker, hij is zelfs tot drie keer toe binnen geweest. Onze kok woont boven de zaak, maar die heeft helaas niets gehoord.”


Beelden online
In een ultieme poging de dader nu op te sporen, heeft Van Beusichem de beveiligingsbeelden via internet verspreid. “Helaas draagt hij een bivakmuts. In het belang van het onderzoek kan ik er verder niet al teveel over kwijt, maar er zijn zéker aanknopingspunten. We houden dus goede hoop dat deze gast kan worden opgepakt.”


Volgens Van Beusichem is er dezelfde nacht op nog twee andere plekken in Den Ham ingebroken.


Schadeloos stellen
Onduidelijk is hoeveel geld er in het collectebusje en de fooienpot zat. Hoe weet hij nog niet, maar Van Beusichem is vastbesloten de kankerbestrijding en zijn personeel financieel tegemoet te komen. “Mijn meiden mogen er niet onder lijden. En vanzelfsprekend ook de kankerstichting niet. Ongelooflijk: op het busje staat heel duidelijk waar dit geld voor is bedoeld, maar daar laat dit soort figuren zich blijkbaar niet door weerhouden.”

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: