nieuws

Dode en gewonde bij ernstig verkeersongeluk op N35 (Update)

Bij het ongeluk op de N35 bij Haarle is vanmiddag een 39-jarige automobilist uit Amsterdam overleden. Dat heeft de politie bevestigd. Een 49-jarige vrouw uit Nijverdal, die in een andere auto zat, raakte gewond. Zij is met een traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede.
Bij het ongeluk vanmiddag op de N35 waren twee auto's en een vrachtwagen betrokken. Uit onderzoek van de politie is het volgende gebleken:

Twee frontale botsingen

De auto, bestuurd door de 39-jarige man uit Amsterdam, kwam vanuit Nijverdal in de richting van Raalte op de verkeerde weghelft terecht en frontaal in botsing met de auto bestuurd door de 49-jarige vrouw uit Nijverdal.
Een chauffeur van een vrachtwagen zag het ongeval gebeuren en week naar links uit om een aanrijding te voorkomen, maar botste frontaal op de auto van de Amsterdammer die over de weg tolde.  
De 39-jarige man uit Amsterdam is op de plek van het ongeval overleden. 
De 49-jarige vrouw is zwaargewond en met onbekend letsel per traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede. 
De 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tsjechië en zijn bijrijder bleven ongedeerd, maar waren erg geschrokken. Zij zijn opgevangen op het politiebureau in Nijverdal waar, met behulp van een tolk, zij gehoord zijn over de aanrijding.

Verkeer urenlang gestremd

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Nijverdal-West/Holterberg en de weg naar Recreatiepark Hellendoorn. De weg was na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor verkeer en sinds acht uur vanavond weer vrijgegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.