Jubilerende boswachter Nationaal Park laat z'n mooiste kiekjes zien

Inmiddels loopt Ronald Messemaker 25 jaar als boswachter rond in natuurgebied De Wieden, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De mooiste foto's die hij vooral de afgelopen jaren maakte, zijn de komende maanden te zien in een expositie in Sint Jansklooster.

De imposante foto van een zeearend valt direct op, als je de expositie in Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster binnenloopt. Ook een kleurrijke foto van een ijsvogel is niet te missen.

"Het voornaamste doel van deze expositie is om de plaatselijke bewoner en recreant bewust te maken van al het wonderschoon dat om hen heen te vinden is", zo vertelt Messemaker.

Lezingen, folders en een expositie

Foto's van de boswachter werden eerder gebruikt in het boek 'Vogels van het Nationaal Park Weerribben-Wieden', dat hij samen schreef met andere boswachter uit het gebied. Ook worden de foto's regelmatig gebruikt voor lezingen, informatiepanelen, folders en tijdschriften. "En nu was het tijd voor een expositie."

Landende zwaan

Het meest trots is Messemaker op een foto van een landende zwaan op het water, een echte actiefoto. "Die zwaan joeg op deze manier steeds de ganzen in zijn omgeving weg en ik wilde de bijzondere gebeurtenis vastleggen. En dat is fraai gelukt."

De foto-expositie is de komende maanden op woensdag, zaterdag en zondag te zien tussen 12.00 en 16.00 uur, in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster.

Deel dit artikel: