nieuws

Verdachte 'Project X-Feest' vrijgesproken: politie had proces-verbaal niet op orde

Verdachte 'Project-X Feest' vrijgesproken: Politie had proces verbaal niet op orde
Verdachte 'Project-X Feest' vrijgesproken: Politie had proces verbaal niet op orde © RTV Oost / Rogier van den Berg
De 19-jarige Almeloër die tijdens het 'Project X-feest' in Enschede een politiebevel zou hebben genegeerd gaat vrijuit. Volgens de rechter had de politie het proces-verbaal niet op orde.
Er waren zo'n 150 jongeren na een oproep op Facebook naar het 'Project X-feest' bij het winkelcentrum Het Stroink gekomen. Omdat de gemeente vreesde dat het 'Project X-feest', net als in het Groningse Haren, volledig uit de hand zou lopen was er een noodbevel afgegeven. Daarin stond onder andere dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding verboden was.  

Nacht in de cel 
De man voldeed niet aan een oproep van de politie om petten en andere hoofdbedekking af te zetten. Hij hield zijn capuchon op omdat hij het koud had en werd hardhandig aangehouden waarna hij een nacht in de cel moest zitten. Bij het winkelcentrum waren enkele kleine opstootjes en werden er vernielingen bij een tankstation aangericht.
Volgens de rechter in Almelo wordt niet duidelijk of de 19-jarige met zijn capuchon ook zijn echt gezicht bedekte. Er waren geen foto's en er was geen duidelijke omschrijving. "De politie heeft toch echt iets meer uit te leggen" aldus de rechter. 

De officier van justitie eiste een voorwaardelijke boete van 200 euro maar gaat niet in beroep tegen de beslissing van de rechter: "we hebben bij het Openbaar Ministerie wel wat beters te doen." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.