Omwonenden van nieuwe N35 bij Wierden willen een geluidswal

De bewoners die ten noorden van de nieuwe N35 bij Wierden wonen, tekenen massaal protest aan. Ze willen geluidsbeperkende maatregelen nu blijkt dat de nieuwe weg dichtbij hun huizen komt te liggen.

Theo Muller woont aan de Schietbaanweg. De nieuwe N35 is op zo'n honderdvijftig meter van zijn huis ingetekend. Pal aan het spoor tussen Wierden en Nijverdal. "Uit de plannen blijkt dat de geluidsbelasting boven de toegestane norm ligt", zegt Muller. 

Maatregelen waardoor het geluid wordt beperkt, staan niet in de plannen. Aan de zuidzijde van de nieuwe weg komt wel een geluidswal. 

Meijerinksberg

Bewoners van de Meijerinksberg hebben ook massaal zienswijzen ingediend. De Meijerinksberg is een kleine woonwijk in het buitengebied met 23 grote vrijstaande huizen. Net als Muller willen ze geluidsbeperkende maatregelen.

"We zijn helemaal niet tegen de nieuwe weg. Maar er moeten wel maatregelen komen zodat we nog fijn in onze tuin kunnen zitten", vertelt Kees Nieuwenhuis, bewoner van de Meijerinksberg. "Ik krijg ook meer dan 50 decibel tegen de gevel van mijn huis aan. Het gros van de bewoners van de Meijerinksberg is hier de laatste twintig jaar komen wonen. Veelal mensen uit het westen. Op zoek naar rust en natuur. Dat dreigt nu verstoord te worden." 

'Wal, goot of scherm'

Wat er aan de noordkant van de nieuwe N35 wordt gemaakt tegen geluidsoverlast, maakt Muller en Nieuwenhuis niet zoveel uit. "Een geluidswal, een geluidsgoot of een scherm, als er maar beperkende maatregelen worden genomen", zegt Muller. 

Tot 11 januari kunnen omwonenden zienswijzen indienen. Nieuwenhuis en Muller hopen dat Rijkswaterstaat daarna snel met een reactie komt. 

Deel dit artikel: