Alberto Stegeman uit Vroomshoop undercover als jongenspooier

De in Vroomshoop opgegroeide journalist Alberto Stegeman gaat voor het eerst sinds drieënhalf jaar zelf weer undercover. Stegeman kruipt daarbij in de huid van zijn nieuwste alter ego, de jongenspooier Eddie Meijer.

Stegeman, die als undercoverjournalist een aantal spraakmakende onthullingen op zijn naam heeft staan, doet dat voor het SBS6-programma Undercover in Nederland, dat volgende week donderdag aan een nieuw seizoen begint.


Verboden werelden
Volgens SBS6 lukt het Stegeman andermaal om via het typetje Eddie informatie te vergaren vanuit “werelden die verborgen zijn voor het grote publiek”. Daarbij probeert hij andermaal criminelen te ontmaskeren. Tijdens de diverse infiltraties belandt Stegeman meermalen in gevaarlijke situaties.


In de eerste aflevering duikt Stegeman als ‘Eddie’ in de duistere wereld van de jongensprostitutie.


Groot probleem
Volgens SBS6 is de omvang van het fenomeen jongensprostitutie moeilijk in kaart te brengen. “In schattingen gaat men uit van duizenden minderjarige jongens die werken als prostituee.”

Seksdates

De verborgen camera’s van Undercover in Nederland laten zien hoe de kindermisbruikers te werk gaan. Een jonge medewerker van het programma speelt daarbij een minderjarige prostituee en samen met ‘Eddie’ rijdt hij Nederland door voor seksdates met volwassen klanten. Waarbij het telkens weer spannend blijft hoe deze klanten reageren wanneer blijkt dat ze geen seksafspraak hebben met ‘Eddie’, maar ineens oog in oog staan met Alberto Stegeman.


Het programma Undercover in Nederland is vanaf donderdag 11 januari wekelijks te zien van 21.30 tot 22.30 uur.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: