nieuws

Bonden: beperkte busdienstregeling in Overijssel vanmiddag heeft geen zin

Buschauffeurs vandaag nog met een beperkte dienstregeling op pad sturen, is een slecht idee. Dat is de reactie van de bonden op het voornemen om te kijken of er vanmiddag na twaalf uur in Overijssel bussen kunnen rijden.
Vanmorgen gaf woordvoerster Hanneke Ruiter van Keolis en Syntus aan dat er mogelijk vanmiddag een aantal bussen kan rijden. 
"De meerderheid van de chauffeurs zit in de kantine waar gestaakt wordt", zegt Henk Niks, buschauffeur en kaderlid van CNV. "Het is onverstandig om vanmiddag chauffeurs rond te laten rijden. Je kunt reizigers wel weg brengen met die chauffeurs, maar die mensen komen nooit meer terug."
Niks wil er maar mee zeggen dat er vandaag te weinig chauffeurs zijn om een goede dienstregeling op gang te brengen. "Vandaag rijden er geen bussen", zegt Niks vanuit de loods van Syntus in Zwolle. Zijn FMV-collega Harry van Kampen is het met hem eens.
Veiligheid, daar draait het wat hem betreft om. "De dienstregeling past precies en daar gaan chauffeurs op rijden hè. Niet allemaal maar wel een aantal. Nu hebben reizigers last van de staking, maar het gaat ons ook om de veiligheid van de reiziger."
Woordvoerster Ruiter van Keolis en Syntus gaf vanmorgen aan dat ze het jammer vindt dat de chauffeurs vandaag gaan staken omdat er nog geen eindbod op tafel ligt van de vervoerders. Daar is vakbondsman en chauffeur Henk Niks niet van onder de indruk. 
"Er was een ultimatum tot 2 januari twaalf uur 's middags om met een eindbod te komen. En dat hebben de vervoerders laten verlopen", aldus Niks. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.