nieuws

Tijdelijk nieuw onderkomen voor het Nije Huis in Hengelo

Bij het Nije Huis in Hengelo, een centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker, zijn ze druk aan het verhuizen. Het centrum heeft een tijdelijk nieuw onderkomen gevonden, nadat het bijna een maand geleden de deuren per direct moest sluiten wegens vochtproblemen.
Het aanhoudend vochtprobleem begon met wateroverlast in de kelder. Doordat het Nije Huis dagelijks een kwetsbare groep ontvangt, wilde de stichting geen enkel risico nemen en sloot per direct haar deuren.

Nieuwe locatie

Het nieuwe tijdelijke onderkomen is op het gezondheidspark in Hengelo. "We zijn heel dankbaar dat we hier tijdelijk kunnen verblijven, maar er moet nog een hoop gebeuren", vertelt directeur Debby Nijenhuis van de Nije stichting.
Door het hele pand staan verhuisdozen. Langzaam maar zeker krijgen alle vaasjes, handdoekjes en andere spulletjes een eigen plekje. "Het blijft een kantoorpand, dus erg huiselijk is het nog niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in."

Moeilijke tijd

De afgelopen weken waren moeilijk voor Nijenhuis. "Het moeilijkst vond ik dat we gesloten waren rond de kerstdagen. Mensen hebben dan net wat meer behoefte aan extra aandacht of steun."
Nijenhuis vervolgt: "Het doet pijn dat we dat niet konden bieden. Dat is ons in de 10 jaar, dat wij bestaan, nog nooit overkomen. We gaan dat volgend jaar kerst ruimschoots inhalen."

Opnieuw verhuizen

De stichting zal ongeveer een half jaar vertoeven in het nieuwe onderkomen. Daarna verhuizen ze weer. Het Nije Huis zal zich dan definitief vestigen in een boerderij op het gezondheidspark.
Nijenhuis: "Het mooiste aan deze locatie is dan ook dat we uitzicht hebben op de boerderij. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Dus als het even tegen zit, kijk ik gewoon naar buiten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.