Landelijk meldpunt voor schade door wolven

Er zou een landelijk meldpunt moeten komen waar mensen die schade hebben geleden door wolven terecht kunnen. Faunavisie Wildcare start met het verzamelen van meldingen van wolven in Groningen, Drenthe en mogelijk ook Overijssel. De Groningse dierenopvang hoopt dat andere organisaties zich aansluiten om tot een landelijk netwerk komen.

Nu is die informatie versnipperd en weten boeren vaak niet waar ze terecht kunnen met een melding. Door meldingen te verzamelen, kunnen herders worden gewaarschuwd als de dieren hun kant op komen.

Wolven steken steeds vaker de Duitse grens over en de verwachting is dat de dieren zich ook in Nederland gaan vestigen. Onder meer in Luttenberg en Laag Zuthem werden schapen gebeten door wolven.

Vergoeding overheid

Een schaapsherder vertelt aan RTV Noord dat hij hoopt dat de overheid in de toekomst schade door wolven meer gaat vergoeden.

Gedupeerde boeren krijgen een vergoeding voor een dode schaap, maar niet voor de dieren die vluchten, over de kop slaan en een maagkanteling oplopen. "Die gaan na een paar dagen dood en je kunt niet bewijzen dat een wolf de oorzaak is geweest."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wolf luttenberg laag zuthem Salland Nieuws
Deel dit artikel: