nieuws

Van Polen: "Het behalen van de play-offs vind ik een hele reële doelstelling"

PEC Zwolle is gisteren afgereisd naar het Spaanse Mijas voor het winterse trainingskamp. Aanvoerder Bram van Polen vindt het niet erg om een week van huis te zijn.
"Ik vind het wel even lekker ja. Een weekje alleen met de groep, het is hard werken, lekker zonnetje hebben we nu. Dus ik vermaak me wel, beetje klaverjassen tussendoor." Hij vervolgt: "Ik vind het wel leuk even zo'n weekje weg. Even wat meer rust in m'n kop, heerlijk wel eventjes."

Play-offs

PEC Zwolle presteert boven verwachting in de eredivisie en staat momenteel op plek vier. Zondag wordt er daarom dan ook een nieuwe doelstelling uitgesproken. Van Polen heeft daar wel een mening over: "Het behalen van de play-offs vind ik een hele reële doelstelling. Daar moeten we nog over gaan zitten, maar als je vierde staat halverwege het seizoen, dan kun je niet echt meer zeggen dat je naar beneden gaat kijken en dat je je veilig wilt spelen. Dan moet je het ook iets concreter gaan maken. Dan lijkt zoiets me reëel."

"Dit is ideaal"

Trainer John van 't Schip geniet van de omstandigheden in Spanje: "Dit is ideaal. Als het zo is, is het natuurlijk fantastisch. Geweldig weer, topveld, het hotel is ook van alle gemakken voorzien, dus het is ideaal om met de groep weer dicht bij elkaar te komen en goed te werken, wat meer met elkaar dingen te bekijken. Dus het is een goede voorbereiding op de tweede helft van de competitie."

Even een andere omgeving

Hij is het dan ook niet eens met collega's die zeggen dat je net zo goed in Nederland kan blijven in de winterstop: "Omdat je hier iedereen bij mekaar hebt, je bent toch even in een andere omgeving, je kunt even dingen met elkaar bespreken waar je anders wat minder tijd voor hebt. Ik denk dat het sowieso goed is om wat anders dan elke dag hetzelfde te hebben."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.