nieuws

Oude liefde roest niet: 75 jaar lid van voetbalclub Enschede

Driekwart eeuw is hij intussen lid van zijn cluppie Zuid Eschmarke en hij wil van geen wijken weten: Herman Rotting (85) is zondag in het zonnetje gezet voor bewezen diensten.
Zuid Eschmarke eerde nog meer trouwe clubleden, maar het 75-jarig lidmaatschap van Herman Rotting springt er toch wel uit. Of het een record is, kunnen ze bij de nationale voetbalbond KNVB niet vertellen. “Maar het is wel hoogst uitzonderlijk”, aldus een woordvoerster. “Laat ik het zo zeggen :dit komen we bepaald niet wekelijks tegen.”

Scheidsrechter
Het was vader Gerrit, een van de oprichters van Zuid Eschmarke, die Rotting als tienjarig jochie aanmeldde. “Totdat ik in militaire dienst moest, heb ik zelf ook gevoetbald. Daarna heb ik de scheidsrechterscursus gevolgd. Nog bij de legendarische Siem Wellinga.”

Een pintje, of twee...
En Rotting maakte zich op nog meer fronten verdienstelijk. “Ik runde de kantine. Heb er zelfs speciaal het horecavakdiploma voor behaald.” En daar deed Rotting goede zaken. Vooral omdat stadion Het Diekman op steenworp afstand lag: “Het was in het tijdperk dat de supporters van FC Twente hier vooraf en na afloop van de wedstrijd een pintje kwamen drinken. Of twee…”

Ook de supporters van bezoekende clubs brachten – voordat ze naar Het Diekman gingen – een bezoekje aan Rotting en zijn crew, onder wie echtgenote Jopie. “Ajax, Feyenoord. Nee, we hebben nooit problemen gehad.” Integendeel zelfs. “Die kantine kwam er in 1980 en in 1990 al waren we schuldenvrij...”

KNVB-ridder

Nadat hij eerder al door de KNVB werd geridderd, is Rotting zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zuid Eschmarke geëerd. Samen met echtgenote Jopie (85). “Ook zij draaide kantinediensten en maakte zich zo verdienstelijk voor ons cluppie.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.