Topman Corendon: "Paar boerderijen ondervinden hinder van Lelystad Airport"

De problemen rond de opening van Lelystad Airport moeten in het perspectief van het belang van het project worden gezien. Dat vindt Steven van der Heijden, CEO van reisorganisatie Corendon.

"Ik begrijp uit betrouwbare bronnen dat een paar boerderijen wat meer hinder ondervinden", sprak Van der Heijden over de beoogde opening van Lelystad Airport, vanmorgen in Spraakmakers op Radio 1. 

"Dat er een probleem is met de plannen rond Lelystad is duidelijk, maar we moeten wel kijken hoe ernstig dat probleem is en hoe groot die fouten zijn. Uitstel van een project waar 140 miljoen euro in wordt geïnvesteerd omdat er een paar meetfoutjes zijn gemaakt, lijkt mij overdreven", vervolgt hij. 

Heuse soap

Van der Heijden noemt de gang van zaken rond Lelystad Airport "een heuse soap". "De overheid is heel laat begonnen, luchtverkeersleiding geeft aan dat er te weinig tijd is om Lelystad in te passen in het luchtruim. Oorspronkelijk was opening in 2014 al de bedoeling, dat is steeds later geworden."

Minder vliegen accepteert Van der Heijden niet. "We gaan geen capaciteit van Schiphol verhuizen, zonder dat daar een redelijk alternatief voor is."

Bedroevend voorbeeld van een onbetrouwbare overheid

Na afloop van de uitzending op Radio 1 gaf Van der Heijden aan dat hij met die paar boerderijen doelde op de plekken waar milieumetingen verkeerd waren berekend. 

"De kern van het probleem is dat de overheid een alternatief wil voor het vakantieverkeer en dat is er niet. Het is verbazingwekkend dat zelfs een doorwrocht regeerakkoord nu al op losse schroeven staat. Dat vind ik bedroevend en een voorbeeld van een onbetrouwbare overheid."

Opening Lelystad mogelijk jaar later

Het gesprek met Van der Heijden volgde de uitspraak van ChristenUnie-Tweede Kamerlid Eppo Bruins. Hij wil dat de opening van Lelystad Airport een jaar wordt uitgesteld.

Meer over dit onderwerp:
Lelystad Airport Politiek luchtvaart Nieuws
Deel dit artikel: