nieuws

Dieven mestafsluiters slaan toe bij meer bedrijven in Hoge Hexel

Er zijn bij meer bedrijven in Hoge Hexel mestafsluiters gestolen. Een weiland stroomde vanochtend vol met de mest door de diefstal van de afsluiters. Ook bij een naastgelegen agrarisch bedrijf blijken nu mestafsluiters te zijn gestolen.
Dat zegt de gedupeerde ondernemer Wicher Jansen Eupe. Bij het naastgelegen bedrijf vond echter geen overstroming plaats, omdat er een extra hoofdafsluiter op de silo was gemonteerd. 

Voor die twee tientjes mochten ze ook langskomen

Jansen Eupe begrijpt niks van de diefstal bij zijn bedrijf. "Een oude mestafsluiter levert een paar tientjes op bij een schroothandelaar. Voor die paar tientjes hadden ze beter bij ons langs kunnen komen. Dan had ik het ze gegeven", reageert hij. 
Waar de diefstal een paar tientjes opbrengt, zijn de kosten voor Jansen Eupe veel hoger. "Opruimen kost wel een paar duizend euro. We moeten al het materiaal inzetten om het zo goed mogelijk schoon te krijgen voor het milieu."

Langlopend probleem

De diefstal van mestafsluiters is niet nieuw in Overijssel. "Het gebeurde vorig jaar ook al, in januari ook in Coevorden. Je kunt het niet beveiligen. Als ze het willen weghalen, dan halen ze het gewoon weg", stelt Jansen Eupe. 
Afgelopen zomer kwamen er ook veel meldingen van diefstallen binnen. het probleem speelt al langer en is slecht voor het milieu, omdat de mest vaak rechtstreeks de sloot in stroomt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.