nieuws

Twee broers voorop in de polonaise bij de Waterpönskes in Tilligte

Broers aan het roer in Tilligte
Broers aan het roer in Tilligte © c.v. de Waterpönskes
Zaterdagavond 6 januari sprongen Groothertog Leon I en Sik Arjan uit de welbekende kist van de Waterpönskes in Tilligte.
De bekendmaking van de hoogheden werd goed bezocht en dus was het gezellig druk bij Ewwert's bar, de residentie van de carnavalsvereniging uit het Twentse Tilligte.

Meer dan carnaval

Leon Oude Nijhuis is 33 jaar en getrouwd met Anke, samen hebben ze een zoontje, Stan. Oude Nijhuis werkt als beveiligingsmonteur bij Lammerink in Ootmarsum.
Arjan Oude Nijhuis is 30 jaar en woont samen met Esther. Deze Oude Nijhuis werkt als verkoper bij Damink in Agelo. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in agrarische dienstverlening.

In hart en nieren

Het vieren van het carnavalsfeest is deze broers met de paplepel ingegoten. Vader Harrie was jarenlang voorzitter van de Waterpönskes en in 1994 ook Groothertog bij dezelfde carnavalsvereniging als zijn zoons nu. Ook de broer van de huidige hoogheden heeft als sik ook als eens in de spotlight gestaan.

De lijfspreuk

Groothertog Leon I en Sik Arjan regeren dit jaar met de volgende lijfspreuk: 'Um de Wiel geet 't wa good, Carnaval vier'n zit oons in't blood!'. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.