TransferProat: Hans de Koning mag kunststukje van GA Eagles herhalen bij RKC

Hans de Koning is de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De Rotterdammer moet de club naar de play-offs om een plek in de eredivisie gaan loodsen, iets wat hem twee jaar geleden lukte bij Go Ahead Eagles.

De voormalig doelman van FC Twente is bij RKC de opvolger van Peter van den Berg. Hij tekende tot het einde van het seiozoen.

"Met Hans stellen we een zeer ervaren coach aan, die in het verleden heeft bewezen in korte tijd een elftal te kunnen laten presteren met attractief voetbal", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld. "Meest recente voorbeeld is de promotie met Go Ahead Eagles vanuit een nagenoeg uitzichtloze positie. Ook wij hebben nog steeds de doelstelling om de play-offs te halen en denken met deze trainer daar de juiste man voor binnen te halen."

De Koning stapte in februari 2016 in bij Go Ahead en leidde de club naar de eredivisie. De Rotterdammer werd een jaar later ontslagen toen de ploeg uit Deventer onderaan de ranglijst bungelde. Zijn opvolger Robert Maaskant wist degradatie niet te voorkomen.

Deel dit artikel: