nieuws

Ultimatum na plunderen collectebox kroeg Dalfsen, anders beelden online

De kroegbaas heeft een ultimatum gesteld aan de dader die een collectebox plunderde
De kroegbaas heeft een ultimatum gesteld aan de dader die een collectebox plunderde © Facebook/Robert Lans
De uitbater van café Nikki’s in Dalfsen dreigt beveiligingsbeelden online te plaatsen van de dief die een collectebox voor een goed doel heeft geplunderd.
De kartonnen doos, die op de bar stond, werd dit weekeinde vernield waarna de inhoud werd meegenomen. Uitbater Robert Lans is vooral woest omdat duidelijk herkenbaar was dat de inhoud voor een goed doel was bestemd. De stichting Make-A-Wish zet zich in om wensen van ernstig zieke kinderen uit te laten komen. "Er stond een ijzeren collectebus - eveneens voor een goed doel - naast, maar die is ongemoeid gelaten."

Ultimatum

De kroegbaas heeft de dief nu een ultimatum gesteld. Volgens Lans hangen er beveiligingscamera’s in zijn zaak. Als de dader zichzelf niet binnen afzienbare termijn meldt, zet hij de beelden online. "Maandagmiddag ben ik vrij. Dan heb ik tijd om alles te bekijken. Maar omdat we vanzelfsprekend het exacte tijdstip van de diefstal niet weten, is het een hele klus. Dat weerhoudt ons er echter niet van om deze zaak door te zetten."

Onverbiddelijk
Lans toont zich daarbij op Facebook onverbiddelijk: “Meld je zo spoedig mogelijk bij mij. Anders kijken we de camera’s na en wordt het publiekelijk bekendgemaakt.” Volgens Lans zat er een onbekend geldbedrag aan briefgeld in de box. "Het gaat niet om heel veel geld, maar dat doet er ook niet toe. Het gaat om het principe."

Balkje voor de ogen

Mocht de dader zich niet melden, dan gaan de beelden online. In eerste instantie onherkenbaar. "Afgebalkt. Of de dader daarna herkenbaar in beeld wordt gebracht, weet ik nog niet. Maar we hebben hier veel vaste klanten en eerlijk gezegd verwacht ik dat hij of zij ook met een balkje voor de ogen wel zal worden herkend."

Collectebus Kankerbestrijding
Vorige week nog ontstond massale verontwaardiging omdat een inbreker bij Harwig in Den Ham aan de haal was gegaan met een collectebusje van KWF Kankerbestrijding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.