Omwonenden Lonnekerberg vrezen 'herrieberg' en starten petitie

Een petitie van de stichting Lonnekerberg moet voorkomen dat het natuurgebied in een zogenoemde 'Herrieberg' verandert. Voorzitter Geertjan Takkenkamp: "Wij zijn bang voor geluidsoverlast als de gemeente Enschede het bestemmingsplan wijzigt."

Het college van burgemeester en wethouders van Enschede buigt zich momenteel over het bestemmingsplan. Dit plan bepaalt mede welke activiteiten er georganiseerd mogen worden op de evenementenlocatie op de voormalige luchthaven Twente.

Uit vrees voor geluidsoverlast zijn omwonenden een petitie gestart, die inmiddels 2200 keer is ondertekend. "Wij zijn bang dat de rustige plek verstoord wordt door het nabij gelegen terrein", aldus Takkenkamp.


Gemeente: 'Geen reëel beeld'

Een woordvoerder van de gemeente laat in een reactie weten dat men er naar streeft om voor 12 maart een besluit te nemen. "We begrijpen de zorgen, maar de stichting schetst een beeld dat wat ons betreft niet aan de realiteit voldoet."

De gemeente geeft aan dat het proces rondom het bestemmingsplan enige tijd duurt. "De stichting heeft hier ook een zienswijze op ingediend. Daar wordt waar mogelijk rekening mee gehouden. Een herrieberg staan wij ook niet voor. Wij staan voor economische ontwikkeling en behoud van natuur en de balans daartussen."

 

Deel dit artikel: