nieuws

Vragen CDA over besluitvorming rond Lelystad Airport

Lelystad Airport
Lelystad Airport © RTV Oost / Ties van der Heide
Welke besluiten zijn er genomen in een overleg tussen bestuurders van de provincies en de minister op 18 december, kort voor het Kamerdebat in de Tweede Kamer over de gang van zaken rond Lelystad Airport?
De CDA Statenfracties van Overijssel, Gelderland, Friesland en Drenthe stellen vragen aan hun eigen colleges van GS om meer informatie over de besluitvorming rond Lelystad Airport boven tafel te krijgen.
"We stellen de vragen omdat wij het als volksvertegenwoordigers van het grootste belang vinden dat het proces voorafgaand aan een ingrijpende beslissing, zoals het openstellen van een vliegveld, goed en transparant verloopt.
Voor ons is het proces pas in orde als er serieus wordt gekeken naar de indeling van het luchtruim, de veiligheid en geluidsoverlast", zegt woordvoerster Bouwien Rutten. "Wat ons betreft is dat proces voorlopig nog niet op orde; er zijn te veel fouten gemaakt en het is weinig transparant. Als je je zaken niet voor elkaar hebt, kan je dus ook geen besluiten nemen.”
Ook wordt provinciebestuurders gevraagd te laten weten welke stappen volgens hen noodzakelijk zijn voordat het rapport, dat nu wordt aangepast, naar de MER-commissie kan.
Daarnaast wil CDA meer en concretere informatie over de belevingsvluchten, zodat inwoners ook zelf kunnen ervaren wat er staat te gebeuren met de opening van Lelystad Airport.
Alle CDA fracties behalve Overijssel dienen maandag de vragen schriftelijk in. De Overijsselse CDA fractie stelt de vragen tijdens het spoeddebat op 10 januari aan de orde.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.