nieuws

Oldenzaler Bart Riteco TV Oost commentator bij de Grote Twentse Carnavalsoptocht

Zondag 11 februari zal Bart Riteco voor TV Oost het commentaar verzorgen bij de Grote Twentse Carnavalsoptocht.
De optocht wordt gehouden in Oldenzaal en de 52-jarige Riteco is actief lid van de optochtcommissie van De Kadolstermennekes. De Oldenzaalse carnavalsvereniging die verantwoordelijk is voor de organisatie van de optocht.

Deskundig en met humor

Het RTV Oost team, dat verantwoordelijk is voor de tv uitzending van de optocht, is blij met de komst van Riteco. 'We denken in hem de juiste persoon gevonden te hebben wanneer het gaat om deskundig commentaar verweven met de nodige humor die past bij een dergelijke live-uitzending', aldus Esther Rikken, presentator van de omroep. 

Géén grap

'Persoonlijk dacht ik dat mijn collega's van de optochtcommissie van c.v. De Kadolstermennekes een grap maakten, toen ze mij vroegen voor deze functie. Ik ben absoluut geen lopend archief, maar zal de komende tijd alle informatie, wat betreft wagenbouw en één- en tweelingen, goed in me opnemen', grapt de kersverse commentator.

Wanneer en hoe laat

De uitzending van de optocht is zondag 10 februari vanaf 12.00 uur te zien bij TV Oost. Zoals gebruikelijk starten we met Nog Efkes, het carnavalsjournaal van TV Oost. Vanaf 12.40 uur zal de Grote Twentse Carnavalsoptocht te zien zijn. Deze zal naar verwachting twee uur duren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.