nieuws

FNV wil dat minister met medewerkers Siemens in gesprek gaat over toekomst

Vakbond FNV Metaal heeft minister Eric Wiebes in een brief opgeroepen om ook met de Siemens-medewerkers te gaan praten over mogelijkheden om werk voor Nederland te behouden.
Eerder heeft de minister een gesprek met de Siemens-directie toegezegd aan de Tweede Kamer om het verlies van zeshonderd banen te voorkomen bij sluiting van de vestiging in Hengelo.
FNV Metaal verwacht op korte termijn een antwoord van de minister om een afvaardiging te kunnen sturen van Siemens-medewerkers.

"Het zomaar schrappen van zeshonderd hoogwaardige banen is niet maatschappelijk verantwoord en niet in het belang van Nederland", zegt Albert Kuiper, bestuurder van FNV Metaal.

"We moeten alle ideeën verkennen om een succesvolle energietransitie te realiseren en tegelijkertijd behouden van werk in Nederland. De medewerkers van Siemens kennen als geen ander de mogelijkheden van hun hypermoderne fabriek. Het simpelweg sluiten van een vestiging is niet goed voor innovatief Nederland."
Overnamegesprekken
De directie van Siemens voert op dit moment gesprekken met potentiële overnamekandidaten. Een woordvoerder van Siemens liet onlangs weten dat het niet waarschijnlijk is dat het gaat om een overname van de productie van de apparaten die nu worden gemaakt. Wel is er interesse in locatie en werknemers.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.