Delegatie Borne gaat op windmolen-excursie

Al jarenlang is het de droom van agrariƫrs Bert en Annemarie Kristen uit Ambt-Delden. Windmolens op hun eigen melkveebedrijf die duurzame energie leveren aan de buurt.

Als alle plannen lukken, komen ze aan de Veldweg langs de A1/A35. Bert en Annemarie Kristen willen daarmee bijdragen aan duurzaamheid. "We hebben het jaren geleden ook al eens geprobeerd, maar toen is het helaas mislukt," vertelt Kristen, "Ik denk dat de tijd er nu wel rijp voor is."

Wel of geen windmolens

"De eerste reacties in Borne waren negatief," vertelt Leny Zomer, van wijkorganisatie Letterveld/Kerkedennen. "Maar dat kwam voornamelijk door emoties doordat er te weinig kennis is." Daarom is er een excursie georganiseerd naar Aalten. Daar wordt een windmolenpark bezocht en krijgen alle belangstellenden een uitleg. 

Windmolen van dichtbij

Op verzoek van de wijkbewoners gaan ook de Bornse burgemeester Welten en wethouder Mulder mee. "Wij zijn heel blij dat we met deze hele delegatie echt kunnen ervaren wat een windmolen kan betekenen voor de omgeving," vertellen Bert en Annemarie. "En nu maar hopen dat het lukt, vanuit een positieve energie."

Meer over dit onderwerp:
windmolen duurzaam Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: