nieuws

Geen concrete plannen voor windmolens in Olst-Wijhe

windmolen
windmolen © iStock
Olst-Wijhe heeft geen concrete plannen om windmolens bij het buurtschap Marle te plaatsen. Dat schrijft de gemeente in een reactie op de ontstane onrust onder bewoners.
Een Gelderse recreatiestichting keerde zich vorige week tegen de komst van windmolens in Marle, in november kwamen driehonderd mensen naar een informatieavond over windmolens in de gemeente.

Nader onderzoek nodig

Voor de plaatsing van windmolens is eerst nader onderzoek nodig over onder meer de gevolgen voor het geluid, de slagschaduw, natuur en veiligheid. Deze onderzoeken vinden de komende weken plaats. 
Uit deze onderzoeken wordt uiteindelijk een Energievisie vastgesteld. "We werken niet mee aan initiatieven tot er een gedragen visie ligt. De gemeente staat dan ook buiten de ideeën en initiatieven die er onder andere in Marle zijn", zegt wethouder Marcel Blind. 

Samen met inwoners aan de slag

Op basis van de uitkomsten van de onderzoeken, gaat de gemeente samen met inwoners aan de slag met de Energievisie. Hierin wordt onder meer vastgelegd onder welke omstandigheden windmolens en zonnevelden kunnen worden gerealiseerd. 
"Het is geen concreet plan voor de aanleg van een windpark of zonneveld. De gemeente is ook in een later stadium niet de partij die plannen maakt", schrijft de gemeente.
Het streven is om de Energievisie voor de zomer vast te laten leggen door de gemeenteraad.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.