Contract Stegeman bij Heracles loopt af: "Goed naar m'n zin, maar heb ook ambitie"

Trainer John Stegeman van Heracles Almelo is met Phillip Cocu van PSV de langstzittende trainer in de eredivisie. De oefenmeester is erg gepassioneerd en vindt het dan soms ook moeilijk om om te schakelen: "Ja ik vind het wel moeilijk loslaten, ja. Dat is nog wel eens een probleempje kan ik je verzekeren. Daar word ik ook wel eens op geattendeerd door mensen in m'n omgeving, op de club en ook thuis."

Tijdens het trainingskamp in Spanje blikten we met hem terug en keken we vooruit. Onder meer over zijn aflopende contract en de emotie die hij toont tijdens en na wedstrijden.

Emotie niet onder controle

Stegeman staat er dan ook om bekend dat hij geen blad voor de mond neemt: "Soms heb ik m'n emotie niet onder controle. Ik heb kinderen, die worden ouder, die worden daar natuurlijk ook mee geconfronteerd. Als papa wat zegt, dat horen ze ook op school. Niet dat ik me daardoor anders op ga stellen hoor, maar dan hoor ik natuurlijk thuis wel eens dat ik me iets beter had kunnen gedragen", zegt hij met een glimlach.

Volwassener geworden

"Soms zijn er ook wel eens mensen op de club die zeggen: dat had je beter op een andere manier kunnen verwoorden. Dan geef ik wel aan: had gekund. In het begin was ik echt wel een flapuit en vloog ik overal in en dat is ook niet altijd goed. Ik denk dat ik daar wel wat volwassener in ben geworden, maar dat is ook logisch."

Ambities

Het contract van de oefenmeester loopt in de zomer af. Hij wil blijven, maar houdt een slag om de arm: "Ik heb het goed naar m'n zin bij Heracles. Het voelt als een warm bad ook. Alleen ik ben ook een trainer met ambitie, zo eerlijk ben ik ook."

"Ik denk dat dat voor elke speler geldt, maar dat geldt ook voor elke werknemer bij Heracles en ook voor de hoofdtrainer. Dat je altijd wel op zoek bent om het maximale uit je carrière te halen en de ene keer is dat misschien een stap terug, de andere keer een stap vooruit. Maar ik haal wel heel veel voldoening en plezier uit mijn werk. Dus ja, de voetballerij is opportunistisch, dus dat kun je niet zeggen. Maar ik heb het goed naar m'n zin."

Prestaties

Hij heeft een dubbel gevoel over het seizoen tot nu toe. Heracles is elfde, maar pakte slechts twee punten buiten het Polman Stadion. "Ik vind het wel vervelend dat we in uitwedstrijd te weinig resultaat hebben gehaald, terwijl het er in mijn optiek wel had ingezeten. Maar daar zijn we als ploeg nog niet stabiel genoeg voor."

Goed gedaan

"Als je puur kijkt naar de ranglijst en je kijkt naar wat er allemaal is gebeurd, dan hebben we het denk ik wel goed gedaan, ja. We proberen met Heracles zo hoog mogelijk te eindigden, want het staat allemaal nog dicht bij elkaar. Zowel naar onderen toe als naar boven toe, dus heel veel dingen zijn overbrugbaar. Dus het ligt aan ons waar we uiteindelijk eindigen, daar gaan we heel hard aan werken met elkaar", sluit hij af.

Deel dit artikel: