nieuws

Wethouder Kolkman: 'Het fabeltje dat mensen niet willen werken, kennen we in Deventer niet'

De gemeente Deventer is voor een experiment op zoek naar werklozen met een bijstandsuitkering. De proef gaat volgende maand van start, maar er zijn nog te weinig deelnemers. "Het is een fabeltje dat de mensen in de bijstand niet willen werken", stelt Deventer wethouder Jan Jaap Kolkman.
De gemeente wil een nieuwe manier vinden om mensen met een bijstandsuitkering weer aan het werk te krijgen. Het experiment is vorig jaar augustus op poten gezet.
Werkzoekenden met een bijstandsuitkering konden een uitnodiging voor een gesprek verwachten en vervolgens zelf beslissen of zij mee wilden doen. 

Moeilijke brief

Te weinig mensen gaven zich op voor het project. "We denken dat de brief te ambtelijk is geschreven, daarom heb we nu een toegankelijkere brief verstuurd", legt wethouder Jan Jaap Kolkman uit.
Met een brief die begrijpelijker moet zijn voor de Deventenaren hoopt Kolkman op meer animo voor de proef, maar deelname verplichten is geen optie. "Er zijn al veel verplichtingen. Wij proberen het de burgers makkelijker te maken."

Project

Het doel van het experiment is om mensen uit de bijstand te krijgen. "De begeleiding willen we intensiever maken, en de mogelijkheden om weer werk te vinden moeten verruimd worden", aldus Kolkman.
De gemeente hoopt 800 deelnemers voor het experiment te werven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.