nieuws

OBO Tyres in Hardenberg gaat ook nieuwe groot formaat banden produceren

Naast Apollo Vredestein in Enschede heeft Overijssel nog een nieuwe-banden fabriek. Het Hardenbergse OBO Tyres gaat nieuwe banden voor landbouwvoertuigen en vrachtwagens produceren.
OBO Tyres vernieuwde tot voor kort alleen banden voor de landbouw en industriesector. Versleten banden worden in Hardenberg voorzien van een nieuw loopvlak. Sinds 2017 maakt het bedrijf deel uit van Magna Tyres in Waalwijk. Magna Tyres produceert nieuwe groot formaat banden in het buitenland en wil de productie flink uitbreiden. Als locatie kiest het niet voor een ander lagelonenland maar voor Hardenberg.

Extra personeel

OBO Tyres (Overijsselse Banden Onderneming) gaat een paar honderd banden per jaar produceren. Het maken van één band duurt zo'n 5,5 uur. Het bedrijf heeft vier extra mensen in dienst genomen en werkt sinds kort in twee ploegen. Directeur Schrijver sluit niet uit dat de productie op termijn wordt opgeschroefd.
Officiële opening
Donderdag 11 januari, rond de middag komt de eerste band gemaakt in Hardenberg uit de bandenmachine. Wethouder René de Vent zal hierbij aanwezig zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.