Kamerlid Eppo Bruins: "Vliegveld Lelystad gaat er komen, maar uitstel ligt voor de hand"

Tweede Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie sprak vandaag in Zwolle met bewoners, actiegroepen en lokale politici over de komst van Lelystad Airport. "Ik wil horen welke zorgen mensen hier precies hebben." Vorige week zorgde Bruins voor onrust tussen de coalitiepartijen met zijn opmerkingen over uitstel van Lelystad Airport.

Het Tweede Kamerlid nuanceert zijn uitlatingen. "Ik heb zelf niet gezegd dat Lelystad Airport mogelijk een jaar later zou openen. Wel heb ik gezegd dat uitstel voor de hand ligt. Als je een vliegveld opent, moet je wel weten hoe het eindplaatje eruit ziet."

Duidelijke afspraken

De coalitie heeft afspraken gemaakt over dat Lelystad Airport. "Als coalitie weten we hoe we er in staan. We hebben ook duidelijke afspraken gemaakt over vliegveld Lelystad en dat het er ook gaat komen. Daar staan we hetzelfde in. Maar het proces moet heel open en transparant. De minister heeft gezegd: 'Zorgvuldigheid gaat boven snelheid', en daarin vinden we elkaar allemaal." 

De belangrijkste les die het Kamerlid meeneemt naar Den Haag vanuit Zwolle is 'vertrouwen'. "En ook de regio betrekken bij de besluitvorming, zodat ook burgemeesters en wethouders ook weten wat ze moeten communiceren naar de bevolking." 

In februari wordt er in de Tweede Kamer verder gedebatteerd over Lelystad Airport. 

Deel dit artikel: