nieuws

'Politie in Oost-Nederland heeft handen vol aan online seksadvertenties'

Politie in Oost-Nederland heeft handen vol aan online seksadvertenties
Politie in Oost-Nederland heeft handen vol aan online seksadvertenties © iStock
Het Prostitutie Controle Team (PCT) van de politie eenheid Oost-Nederland heeft de handen vol aan het controleren van online seksadvertenties. Dat meldt Omroep Gelderland. Het aantal advertenties geldt voor zowel Gelderland als Overijssel.
"We spreken over tussen de 800 en 1200 advertenties die per dag die online staan", vertelt teamleider Johan Stam van het PCT. 

1100 slachtoffers

Prostitutie is lastig te duiden. "De Nationaal Rapporteur spreekt in haar laatste reportage over 6200 mogelijke slachtoffers van mensenhandel. Omgerekend naar ons werkgebied, Gelderland en Overijssel, zijn dat 1100 slachtoffers. En die hebben wij niet allemaal in beeld", aldus Stam.
Het Prostitutie Controle Team richt zich op de misstanden in de seksbranche."'Wij proberen aan de voorkant te komen van eventuele signalen van mensenhandel, denk hierbij aan uitbuiting in de prostitutie. Dat gebeurt vaak via aanwijzingen via Meld Misdaad Anoniem", zegt Stam tegen Omroep Gelderland.

Werkwijze

Het team maakt een afspraak met de desbetreffende sekswerker, gaat naar binnen en kijkt naar de omstandigheden waarin de vrouw moet werken. Uit die omstandigheden valt af te leiden of sprake is van mensenhandel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.