nieuws

Go Ahead Eagles met vier nieuwelingen in basis tegen NEC

Met een flink gerenoveerd elftal begint Go Ahead Eagles vrijdag aan de tweede seizoenshelft. In de uitwedstrijd tegen NEC staan de vier winteraanwinsten allemaal in de basis.
Levi Opdam, Robin Buwalda en Mauro Savastano starten in de verdediging en Aaron Nemane is de nieuwe rechteraanvaller.
Trainer Jan van Staa moet alleen nog bepalen wie er op het middenveld gaat spelen: Sjoerd Overgoor of Brem Soumaoro.

Onderhandelingen
Leon de Kogel stond vrijdag weer op het trainingsveld. Er wordt nog onderhandeld over een eventuele overgang naar het Schotse Hearts of Midlothian, waar de spits deze week kort is geweest. Go Ahead Eagles is ook nog in gesprek met Hamid Zarbaf over een verbintenis. De verdediger van HHC Hardenberg maakte vorige week een goede indruk tijdens zijn stage. De proefperiode van aanvaller Felitciano Zschusschen krijgt geen vervolg.

Zware wedstrijd
Voor Go Ahead Eagles staat er na de korte winterstop dus direct een zware wedstrijd op het programma: uit tegen NEC, de ploeg met de minste verliespunten van de Jupiler League. "Een leuke wedstrijd om mee te beginnen", vindt Van Staa. "Gelijk een topper, een mooi affiche. We hebben er zeker zin in."

Nacompetitie
Na de beroerde eerste seizoenshelft staat Go Ahead Eagles op de veertiende plaats. De ploeg uit Deventer wil nu aan een flinke inhaalrace beginnen. "We moeten naar het linkerrijtje, zo simpel ligt het gewoon", weet Van Staa. "De opdracht is om te proberen de nacompetitie te halen.  Daar moet alles voor wijken. De club is actief geweest in de winterpauze en wij ook. Maar met de supporters die er zijn moet dat ons doel zijn, niks meer en niks minder."

De wedstrijd in Nijmegen is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.