Kluis leeggehaald in Luttenberg, familie vermoedt gps-tracker

Terwijl Hennie Grotenhuis en haar man naar hun werk zijn, halen dieven op klaarlichte dag hun kluis leeg. Een doelgerichte actie, stelt de Luttenbergse: “Ze wisten precies waar ze moesten zijn.” Grotenhuis vermoedt dat er een gps-tracker is aangebracht in de kluis voordat ze de kluis kochten.

Toen dinsdagmiddag bij thuiskomst de achterdeur niet afgesloten was, vermoedde Grotenhuis nog niets. Maar eenmaal binnen in het huis aan de Hellendoornseweg trof ze meerdere open deuren aan, waarvan ze zeker wist dat die bij vertrek dicht zaten.

“Ze leidden rechtstreeks naar de inloopkast boven, waar we een kluis hebben ingebouwd. En die bleek leeggehaald.”

Aanbieding van de week
Die kluis, daar moeten we ook weer niet teveel bij voorstellen, aldus Grotenhuis. “De aanbieding van de week, bij een bouwmarkt hier in de buurt. We hebben hem nog geen drie maanden.”

Wat er precies in de kluis heeft gezeten, wil Grotenhuis niet zeggen. “Dat is ook niet belangrijk. Het gaat erom dat het weg is.”


Geen toeval
De manier waarop baart haar zo mogelijk nog meer zorgen. Door de achterdeur, via de bijkeuken en de keuken, door de woonkamer en vervolgens de trap op. “Daar hebben we zes deuren en ze zijn rechtstreeks naar de kluis gelopen. Ze zijn nergens anders geweest ook. Ze wisten precies waar ze moesten zijn.”

Ze vermoedt dat de kluis bij aankoop al voorzien was een soort gps-tracker. “De daders hebben het ding gekocht, geprepareerd en weer retour naar de winkel gebracht. Daarna was het wachten tot de volgende klant hem meeneemt.”


Busje gezien
Dat werd dus Hennie Grotenhuis. En nu? Er is aangifte gedaan bij de politie.

Getuigen zijn er ook. Eén van haar buren heeft een busje gezien. Ze hoopt dat het wat oplevert: “Ze zijn in mijn huis geweest, mijn privacy is aangetast. Ze zullen wel niet terug komen, maar toch: ik zit niet fijn thuis deze dagen.”

Meer over dit onderwerp:
Luttenberg Salland Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: