Nieuw Wehkamp-centrum levert Zwolle honderden banen op

Webretailer Wehkamp bouwt dit jaar een tweede distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Door deze uitbreiding krijgt de regio Zwolle de komende jaren waarschijnlijk enkele honderden nieuwe banen erbij.

Samen met vastgoedpartner WDP wordt ruim 40 miljoen euro gestoken in de bouw.

Het nieuwe gebouw van zo'n 25.000 vierkante meter komt naast het huidige pand, dat in 2015 werd geopend. Het was destijds het grootste geautomatiseerde e-commerce-distributiecentrum ter wereld. De openingshandeling werd verricht door koning Willem-Alexander. De uitbreiding is nodig vanwege de sterke toename van online winkelen.

Wehkamp verwacht dat het nieuwe distributiecentrum eind dit jaar klaar is. Dan heeft het online warenhuis in totaal ruim 135.000 vierkante meter aan magazijn in Nederland.


Zwolle blij

“Wij zijn er heel blij mee dat wehkamp hier gaat uitbreiden", zegt René de Heer, wethouder Economie & Vastgoed van de gemeente Zwolle. "Deze keuze onderstreept het grote belang van Hessenpoort als grootschalig en strategisch bedrijventerrein voor de regio Zwolle."

"Niet alleen blijft de werkgelegenheid daarmee behouden voor de regio, door deze uitbreiding kan de regio Zwolle de komende jaren enkele honderden nieuwe banen tegemoetzien. De groei van Wehkamp betekent ook groei voor de regio.”

Meer over dit onderwerp:
Wehkamp Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: