nieuws

PvdA wil dubbel spoor en nieuwe stations tussen Zwolle en Deventer

PvdA wil spoorverdubbeling tussen Olst en Deventer
PvdA wil spoorverdubbeling tussen Olst en Deventer © Flickr Creative Commons / Alfenaar
Er moet een dubbel spoor komen tussen Deventer en Olst en er moeten stations komen bij Zwolle-Zuid en Deventer-Noord. Dat vinden de PvdA-fracties van Zwolle, Deventer en Overijssel, die een lobby zijn gestart.
Met een lobby hopen de fracties de al jaren slepende discussie over een betere spoorverbinding tussen beide steden in een stroomversnelling te brengen. Verschillende regio's doen al een beroep op de extra middelen die het Rijk beschikbaar stelt voor de spoorwegen. De PvdA wil ook geld losweken voor de vernieuwing tussen Deventer en Zwolle.
“Er wordt in onze steden al jaren gesproken over nieuwe stations in de stadsdelen Zwolle-Zuid en Deventer-Noord. De trein rijdt daar bij veel inwoners bij wijze van spreken voor de deur langs", zeggen PvdA-fractievoorzitters Jan Slijkhuis (Zwolle) en Rob de Geest (Deventer).
"De nieuwe stations die mogelijk worden door de spoorverdubbeling, brengen het OV voor veel meer mensen binnen handbereik. Daarom willen we dat de bestuurders van de gemeenten en de provincie nu samen in actie komen."

Flessenhals

Volgens Hans Nooter van de PvdA-Statenfractie 'schaadt de flessenhals Olst-Deventer de punctualiteit en de snelheid van het treinverkeer tussen Zwolle en Deventer en verhindert het de bouw van de twee nieuwe stations'.
"Rapporten uit 2015 en 2017 over verbetering van de spoorverbinding spreken elkaar tegen als het gaat over noodzaak en kosten. Het laatste rapport lijkt gebaseerd te zijn op aannames die de kosten alleen maar verhogen. Dat gaan we volgende week in de Statencommissie aan de orde stellen. Er moet juist werk gemaakt worden van de verbetering.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.