nieuws

Minister verwacht dit jaar minder lekkages in Twente door acties AkzoNobel

Minister is tevreden over acties AkzoNobel
Minister is tevreden over acties AkzoNobel © RTV Oost / Rogier van den Berg
Minister Wiebes verwacht dit jaar 'een aanzienlijke reductie van incidenten' bij de zoutwinning van AkzoNobel in Twente. Dat laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer.
De zoutactiviteiten van AkzoNobel in Twente werden onder verscherpt toezicht gesteld na lekkages van diesel bij boorputten en pekel en brak water uit de horizontale transportleidingen. Vorig jaar waren er zeven pijpleidinglekkages.
AkzoNobel heeft volgens de Inspecteur-generaal der Mijnen (IGM) in de afgelopen maanden laten zien dat ze het onderzoek naar lekke boorputten en het voorkomen van lekkages in pijpleidingen bij Rossum 'met voldoende urgentie' heeft opgepakt.
Nieuwe pijpen
AkzoNobel werkt sinds september 2016 aan een structurele oplossing door alle onbetrouwbare leidingen te vervangen door nieuwe leidingen.
Uiterlijk begin deze maand zou ongeveer dertig kilometer nieuwe leidingen in gebruik worden genomen. Eind vorige maand was hiervan 25 kilometer in gebruik. Bij het testen van de laatste vijf kilometer kwam een aantal defecten aan het licht. De oorzaak hiervan wordt nog onderzocht, daarom is nog niet duidelijk wanneer het laatste deel van het nieuwe leidingnetwerk in gebruik kan worden genomen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.