nieuws

Gemeente Borne kan op zoek naar nieuwe dorpsmanager

Wethouder Michel Kotteman en Lex Nijhuis
Wethouder Michel Kotteman en Lex Nijhuis © Gemeente Borne
De gemeente Borne moet op zoek naar een nieuwe dorpsmanager. Ellen Bijsterbosch, die sinds 2016 de contactpersoon was tussen de gemeente en ondernemers in het dorp, stopt. In goed overleg met de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO).
"Een moeilijke, maar weloverwogen beslissing", aldus Bijsterbosch. "Moeilijk omdat ik alle ondernemers een warm hart toedraag en ze stuk voor stuk bewonder. Allen hebben ze hart voor hun onderneming én voor Borne." Het bracht Bijsterbosch regelmatig in de problemen, zegt ze zelf.

Spagaat

"Het was een weloverwogen beslissing omdat ik het een uitdaging blijf vinden om de belangen van beide partijen te moeten, en in mijn geval, te willen behartigen. Een rol die mij regelmatig in spagaat bracht.”
"Soms moet je erkennen dat een samenwerking niet verloopt zoals gehoopt", zegt Lex Nijhuis, voorzitter van de BBO. "Omdat de contacten met de gemeente altijd goed zijn geweest, hebben we er vertrouwen in dat er een goede andere kandidaat wordt gevonden."

Valt zwaar

“De functie van dorpsmanager is één van de leukste functies binnen de gemeente Borne, waarin je samenwerkt met hardwerkende mensen. Dat achter me laten, valt me zwaar", zegt Bijsterbosch. "Echter, ik heb altijd geleerd dat je moet doen waar je echt goed in bent. Alleen dan bereik je de beste resultaten.”
Bijsterbosch was gedetacheerd vanuit de gemeente Hengelo. Samen met de BBO wil de gemeente Borne vanaf volgende week de vacature open te stellen via www.dorpsmanagerborne.nl.

Vooruit kijken

"We zijn er voor de ondernemers. In plaats van achterom kijken, kijken we daarom vooruit en richten we ons op de toekomst", zegt Wethouder Michel Kotteman.
"Ik ben er van overtuigd dat we samen met de BBO snel een geschikte kandidaat zullen vinden. Namens de gemeente bedank ik Ellen voor haar werkzaamheden als dorpsmanager; enthousiast en met hart voor Borne."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.