nieuws

Raad van State: "Staphorst en boer Jansen moeten strijdbijl begraven"

Gemeente Staphorst controleert bij boer Jansen (2016)
Gemeente Staphorst controleert bij boer Jansen (2016) © RTV Oost
De gemeente Staphorst en boer Henk Jansen moeten de strijdbijl begraven en het wantrouwen in elkaar loslaten. Dat stelde de Raad van State vanmiddag in een zitting over een nieuw geschil tussen de twee partijen.
Het conflict tussen de twee partijen ontstond toen de gemeente in een nieuw bestemmingsplan geen plaats meer had voor het agrarische bedrijf van Jansen. De boer stapte vervolgens met een klauwhamer een raadsvergadering binnen, waar hij met moeite tegen kon worden gehouden.

Nieuw conflict over verbouwing loods

Inmiddels mag Jansen op zijn perceel aan de Gemeenteweg weer een agrarisch bedrijf voeren, maar hij krijgt hiervoor weinig ruimte vanwege de woningen die op korte afstand van de boerderij wonen. 
Om die reden weigert de gemeente Jansen nu een vergunning te geven voor de verbouwing van een loods voor de opslag van machines en ander materieel. 

Bang dat loods als stal gebruikt wordt

De gemeente vreest dat Jansen deze loods als stal gaat gebruiken. Als dat gebeurt, ontstaat er stankoverlast in de buurt. Jansen zegt echter dat hij de regels niet wil overtreden en dat het houden van vee los staat van de verbouwing van de loods.
De Raad van State wil de nieuwe patstelling die is ontstaan doorbreken en dringt aan op overleg. Als de twee er niet samen uitkomen, doet de Raad van State over zes weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.