Hardenberg viert start eigen hbo-v opleiding met aansnijden van taart

Taart vanmorgen in Hardenberg. Om te vieren dat Hardenberg een eigen opleiding hbo-verpleegkunde heeft.

Met het aansnijden van een ‘verbindingstaart’ gaf wethouder Jannes Jansen vanmorgen het startsein voor een uniek opleidingstraject.

Een bijzonder moment voor de regio Vitaal Vechtdal. Want eerder moesten studenten voor een opleiding hbo-verpleegkunde naar bijvoorbeeld Zwolle, Groningen of Enschede.

Verzoek vanuit het werkveld

"Vanuit de praktijk zoals de ouderenzorg en de Saxenburgh Groep in Hardenberg kwam het verzoek voor hoger opgeleiden in de zorg", vertelt Hilde Rotmensen van het Alfa-college in Hardenberg." "Nu werken in de zorg veel mbo-ers, maar de eisen voor verpleegkundigen worden steeds hoger. Er komt ook meer zorg bij."

Dat laatste wordt onder meer veroorzaakt door de vergrijzing. "Een opleiding in eigen stad is dan ideaal."

Dichtbij huis

Dat onderschrijft een verpleegkundige die nu in Hardenberg werkt. "Er wordt steeds meer niveau gevraagd." Verpleegkundigen willen wel groeien, maar liepen er in het verleden tegen aan dat ze voor een opleiding naar Zwolle of Enschede moesten. Dat hoeft nu niet meer. 

Nu kunnen die studenten bij wijze van spreken op de fiets naar het LOC+ in Hardenberg om daar lessen te volgen.

Het starten van de opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende zorginstellingen, het Alfa-college Hardenberg en LOI Hogeschool.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Vechtdal zorg Opleiding Nieuws
Deel dit artikel: