nieuws

UPDATE: A1 weer open na aanrijding door spookrijdende inbrekers

De A1 is tussen afslag Deventer-Oost en Bathmen urenlang afgesloten geweest na een ongeluk veroorzaakt door spookrijders die ervan worden verdacht vannacht in Delden een inbraak te hebben gepleegd.
De twee spookrijdende verdachten reden in hun auto frontaal in op een politieauto die de verdachten tegemoet reed. Twee politieagenten raakten daarbij lichtgewond.
De verdachten zijn aangehouden en gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om twee mannen van 28 jaar en 24 jaar, uit Den Haag.

Wildwest-achtervolging na inbraak

De spookrijders worden verdacht van het inbreken in de Albert Heijn-supermarkt in Delden, zaterdagochtend rond 04.00 uur.
Ze hadden het voorzien op sigaretten. Hun actie werd verstoord door een inbraakalarm en ze wisten niets buit te maken.
Politie was snel ter plaatse, en zette de achtervolging in. Daarop volgde een "wildwest-achtervolging, kriskras door de regio en delen van Gelderland", aldus politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Er waren acht politievoertuigen bij betrokken."

Borne

Gisteren was er al een inbraak in de Albert Heijn in Borne. Ook daar hadden de daders het op sigaretten gemunt. Mogelijk gaat het om dezelfde daders als in Delden.
De politie doet onderzoek bij de plek van de aanrijding op de A1 en bij de Albert Heijn in Delden. De politie roep getuigen op zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.