nieuws

Zorgen over vervoer gehandicapte dochter: "Ze leverden een vreemd jongetje af"

Chris van der Wilk en haar partner Harm Dinkla
Chris van der Wilk en haar partner Harm Dinkla © Chris van der Wilk
De manier waarop kinderen met een beperking in Enschede naar de dagbesteding worden gebracht is sinds dit jaar "één grote puinzooi". Dat zegt Chris van der Wilk, wier stiefdochtertje (4) volgens haar dit jaar vier keer niet werd opgehaald en ook zonder zitje is vervoerd.
De stiefdochter van Van der Wilk, een vierjarig meisje met een verstandelijke -en motorische beperking, heeft begeleiding nodig in alles wat zij doet.
Dagelijks gaat zij naar De Huifkar, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Tenminste, als haar stiefdochter daar aankomt. Want daar gaat het volgens Van der Wilk dit jaar regelmatig mis.

Twintiger

Volgens Van der Wilk kwam er dit jaar vier keer geen taxi om haar stiefdochter op te halen, is ze een keer vervoerd zonder zitje en is er een keer een ander jongetje afgeleverd in plaats van haar dochter.
"Er zijn afgelopen tien keer vier verschillende chauffeurs langsgekomen, dat kan écht niet. Mijn dochtertje wordt bang van nieuwe mensen en kan zich niet verstaanbaar maken."
"Als er dan een twintiger met zijn handen in zijn zakken voor de deur staat vraag ik mij af of hij weet hoe hij met mijn dochter om moet gaan", aldus Van der Wilk. 

Onderschat
Volgens haar hebben de gemeente Enschede en Taxi Brookhuis, waaraan het vervoer is uitbesteed, onderschat wat er allemaal komt kijken bij het vervoer van kinderen met een handicap. 
De stiefdochter van Van der Wilk wordt regelmatig opgevangen door een gastouder die op drie hoog woont. Haar dochtertje moet van boven aan de trap tot aan de auto worden begeleid. Omdat de gastouder andere kinderen heeft die in de gaten gehouden moeten worden, moet de chauffeur dit volgens Van der Wilk doen. De gemeente Enschede en vervoerder Brookhuis zijn het hier volgens haar niet mee eens: "De deur tot deur afspraak geldt volgens deze partijen voor de deur op de begane grond".
Taxi Brookhuis ontkent de problemen niet, maar wil ook niet inhoudelijk op de zaak reageren. De gemeente Enschede is niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.