nieuws

Lokale partijen bezorgd om plan ZGT om uit Nijverdal te vertrekken

ziekenhuis ZGT
ziekenhuis ZGT © Shireen Krus
Drie lokale partijen in de gemeenteraad van Hellendoorn hebben gezamenlijk hun zorgen geuit over het voornemen van het ZGT om te vertrekken uit Nijverdal en Goor. De partijen hebben daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is voornemens om de buitenpoliklinieken in Nijverdal en Goor te sluiten. De sluiting zou bijdragen aan de te realiseren bezuiniging van tien tot vijftien miljoen euro.

Pleiten voor behoud polikliniek

De fracties van BurgerBelang, Gemeente Belangen en HOP roepen het college op om in gesprek te gaan met lokale huisartsen en het ZGT en om te pleiten voor behoud van de polispreekuren. 
"Wij vinden dit een verschraling van de zorg voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn. Wij zijn voorstander van goede zorg, dichtbij en willen dit behouden en eventueel uitbreiden", valt te lezen in een gezamenlijke verklaring.

Deventer Ziekenhuis als alternatief

De partijen pleiten er voor dat het college contact opneemt met het Deventer Ziekenhuis en het Isala, in de hoop dat deze ziekenhuizen de polifuncties over willen nemen van het ZGT. 
De plannen van het ZGT zijn nog niet definitief. Hier wordt binnenkort een besluit over genomen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.