nieuws

Minister over Lelystad Airport: "Balans vinden tussen economisch belang en overlast"

Cora van Nieuwenhuizen (VVD)
Cora van Nieuwenhuizen (VVD) © ANP
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat doet haar best om een goede balans te vinden tussen het economisch belang van Lelystad Airport en de overlast die het veroorzaakt voor omwonenden.
Dat zei ze vanmorgen in WNL op Zondag. "Ik snap dat mensen rond Schiphol aan het plafond zitten en zeggen dat we haast moeten maken. Aan de andere kant is het ook heel begrijpelijk dat mensen zich niet gehoord voelen", zei Van Nieuwenhuizen. 
"Dat is echt misgegaan. Als er dan ook nog fouten worden geconstateerd in het onderzoek, dan snap ik dat mensen wantrouwend zijn geworden. Ik moet daar een balans tussen vinden. Er is een economisch belang en aan de andere kant wil je zo min mogelijk overlast voor mensen."

Als april 2019 niet haalbaar is, dan is dat zo

In februari kan Van Nieuwenhuizen zeggen of vast wordt gehouden aan de beoogde openingsdatum van 1 april 2019. "Ik wil honderd procent zeker weten dat er geen fout meer in zit. Daarom wil ik die zorgvuldigheid in acht nemen."
"Begin februari heb ik als het goed is alle feiten op een rij. Dan kan ik een besluit nemen over hoe we het gaan doen en daaruit volgt of het haalbaar is om in april 2019 open te gaan. Als dat niet zo is, dan is dat zo."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.