nieuws

Hardlopen, muziek en film in Overijssel op sombere Blue Monday

Ook in Overijssel is vandaag aandacht voor Blue Monday. Landelijk is 15 januari uitgeroepen tot de meest sombere dag van het jaar, de dag waarop de organisatie WijzijnMind landelijk aandacht vraagt voor betere hulp aan mensen met een depressie.
Zo worden op veel plekken sponsorlopen georganiseerd. In Zwolle gebeurde dat bij de Wythmenerplas. Hoewel de opkomst klein was, is het toch belangrijk om te doen volgens organisator Joéy van Driessen van het RIBW Overijssel.

Depressie treft veel mensen

In Overijssel heeft het RIBW ruim 2500 cliënten die ze begeleiden en helpen bij psychische problemen. De schatting is dat landelijk één op de drie mensen wel eens te maken krijgt met depressieve gevoelens en/of gedachten.
"De ziekte verdient zeker meer aandacht", zegt Van Driessen. "Met de sponsorloop proberen we geld in te zamelen om supportgroepen van de Depressie Vereniging te steunen. Meer bekendheid maakt het ook makkelijker voor mensen om erover te praten." 

Hardlopen helpt tegen depressie

"Bovendien is hardlopen ook goed om een depressie aan te pakken. Het geeft rust en maakt hormoonstoffen aan waar je gelukkiger van wordt, binnen het RIBW zijn we bezig om cliënten te stimuleren om te gaan hardlopen", aldus Joéy van Driessen.

Muziek inloopdienst in Zwols klooster

Ook elders in de provincie wordt aandacht gevraagd voor hulp aan mensen met een depressie. Zo organiseert het dominicanenklooster in Zwolle een inloop dienst met muziek, draait er in concordia Enschede een film over depressie en worden er op verschillende andere locaties sponsorlopen georganiseerd.
Meer informatie over de MIND Blue Monday Runs vind je hier en meer informatie over Blue Monday vind je hier
Wie niet aan de activiteiten wil meedoen, maar toch geld wil doneren kan terecht op de website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.